Hasičský záchranný sbor (HZS) a chemická legislativa - Moulisová, Petra (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je bližším seznámením s Hasičským záchranným sborem České republiky a právními předpisy, které jsou při činnostech HZS využívány a které se nějakým způsobem dotýkají oblasti chemie. První část se zabývá charakteristikou hasičského záchranného sboru, jeho úlohou v Integrovaném záchranném systému České republiky, strukturou a organizačním členěním a jeho hlavními úkoly. Dále práce popisuje úkoly požární prevence a činnost chemicko-technické služby při řešení mimořádných událostí.Navazující část pak představuje souhrn právních předpisů - nařízení, zákonů a vyhlášek, které upravují oblast chemie a kterými se hasičský záchranný sbor při svých činnostech řídí.
Fire department and chemical legislation
Keywords: Hasičský záchranný sbor; prevence; chemicko-technická služba; legislativa nařízení; zákon; vyhláška; fire rescue brigade; prevention; chemical-technical service; legislation; regulation; legislative act; edict