Emoce v životě dětí a jejich význam v sociální komunikace - Papáčková, Iva (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá emoční inteligencí dětí. Cílem práce je zjistit míru zastoupení neverbální komunikace u dětí při projevování jejich přání, nálad, ppotřeb. Poukazuje na úlohu okolí, rodiny, školy při osvojování a projevování jednotlivých citů dítěte.
Emotion in live of children and their signification in a social communication
Keywords: Děti; emoce; emoční inteligence; sociální komunikace; Neverbální komunikace; škola; Rodina