Praní špinavých peněz - Polívka, David (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zaměřuje na popsání praní špinavých peněz a veškerých okolností, které s tímto jevem souvisí. První část práce popisuje zdroje špinavých peněz a metody, které využívá organizovaný zločin. Druhá část práce se zabývá bojem mezinárodního společenství a jednotlivých států s praním špinavých peněz.
The money laundering
Keywords: tax paradises; dirty money; shadow economy; Corruption; Terrorism; European Union; daňové ráje; FATF; špinavé peníze; stínová ekonomika; Korupce; Terorismus; OSN; Evropská Unie