Změny exprese proteinů při buněčném poškození - Antošová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2021)
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakterizaci toxinů cisplatiny, CdCl2, t-BHP a nanočástic SiO2 a TiO2 P25. Dále jsme charakterizovali důležité proteiny účastnící se apoptózy a princip metody Simple Western. V rámci praktické části jsme detekovali buněčné poškození u SH-SY5Y buněk po působení vybraných toxinů a nanočástic. V závěrečné části diplomové práce jsme výsledky shrnuli a diskutovali.
Changes of Protein Expression in Cell Toxicity
Keywords: Simple Western; PARP-1; cisplatina; apoptóza; toxiny; Simple Western; PARP-1; cisplatin; apoptosis; toxins