Mikroregiony a svazky obcí Kolínska - Jeništová, Petra (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá problematikou spolupráce obcí na regionální úrovni, konkrétně mikroregiony a svazky obcí na Kolínsku. V první části bakalářské práce jsou vymezeny základní pojmy, které se vztahují k tématu (obec, spolupráce obcí, svazky obcí...). Druhá část se věnuje zájmové oblasti. Je v ní zachycen přehled mikroregionů na Kolínsku a jejich stručná charakteristika. Na příkladu svazků obcí Kouřimsko a Zásmucko je sledován význam a konkrétní přínos členství v těchto sdruženích pro město Zásmuky.
Microregions and associations of municipalities in Kolín district
Keywords: mikroregiony; svazky obcí; Kolín; Kouřimsko; Zásmucko; microregions; associations of municipalities