Fotoemisivní polymery připravené emulzní polymerací - Nejman, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce obsahuje literární rešerši v souvislosti se zadaným tématem, která byla zásadní pro realizaci provedeného experimentu. Dále se zabývá polymerními senzory a jejich využitím a rovněž matricemi polymerních scintilátorů. V experimentální části je pak popsána syntéza fotoemisivních polymerů s využitím emulzní polymerace a jejich následná charakterizace. Charakterizace zhotovených polymerů je zaměřena na typické vlastnosti polymerů, jako např. molární hmotnosti, ale také na jejich luminiscenční a senzorické vlastnosti.
Photoemissive polymers prepared by emulsion polymerization
Keywords: fotoemisivní polymery; emulzní polymerace; polymerní senzor; polymerní scintilátor; photoemissive polymers; emulsion polymerization; polymer-based sensor; polymer-based scintillator