Elektromobily a hybridní automobily - Hojný, Radek (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá zpracováním historického vývoje elektromobilů a hybridních automobilů, jejich kategorizací dle uspořádání pohonu a rešerší realizovaných vozidel v minimální sérii 5 kusů za posledních 10 let se stručným popisem uspořádání.
Electric and hybrid cars
Keywords: electromobiles; hybrid cars; electric motors; synchronous motors; asynchronous motors; frequency converters; batteries; elektromobily; hybridní automobily; elektromotory; synchronní motory; asynchronní motory; frekvenční měniče; baterie