Údržba v podniku a její ekonomické aspekty - Kholová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na ekonomické aspekty údržby výrobních zařízení. V teoretické části jsou nejprve popsány jednotlivé systémy a způsoby organizace údržby. Dále jsou řešeny ekonomické aspekty údržby, především náklady na údržbu a hodnocení účinnosti údržby výrobních zařízení. V praktické části je popsán systém údržby ve vybraném podniku. Dále je u vybraného výrobního zařízení popsán způsob řízení jeho údržby po stránce věcné i ekonomické. Následně je u něj zkoumána možnost jeho výměny.
Maintenance of the company and its economic aspects
Keywords: údržba; systémy údržby; organizace údržby; náklady spojené s údržbou; hodnocení údržby; maintenance; systems of maintenance; maintenance organization; maintenance costs; evaluation of maintenance