Státní ověřování jakosti letecké techniky s využitím norem ČSN EN ISO řady 9000 - Hlaváček, František (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor se v práci zabývá problematikou státního ověřování jakosti na základě přijetí zákona č. 309/2000 Sb. V praktické části zpracovává rizikovou analýzu před uzavřením kontraktu na dodávku lehkých dvoumístných proudových letounů L-159B dodavatele AERO Vodochody a.s. z hlediska státního ověřování jakosti. Upozorňuje na možná rizika spojená s uzavřetím kontraktu, která by mohla mít negativní ekonomický dopad na státní rozpočet. Navrhuje opatření na minimalizaci těchto rizik.
Government quality assurance of aircraft technology by applying ČSN EN ISO norms 9000 series
Keywords: letecká technika; Jakost; ověřování; Riziko