Vzácné syndromy podmíněné numerickými a strukturními aberacemi chromozómů - Sedláčková, Marie (Univerzita Pardubice, 2019)
Tématem této práce jsou vzácné syndromy s gonosomálními a autosomálními aberacemi. První část je věnována základním pojmům genetiky a stručné charakteristice jednotlivých typů dědičnosti. V druhé části jsou již popsány jednotlivé syndromy, jejich historie, příznaky a kazuistika.
Rare Syndromes Causes By Numerical And Structural Aberrations
Keywords: vzácný syndrom; chromosomální aberace; autosomy; gonosomy; dědičnost; rare syndrome; chromosomal aberrations; autosomes; gonosomes; heredity