Úloha vitaminu C v procesech lidského těla - Fialová, Izabela (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vitamin C. Nejprve popisuje jeho strukturu, vlastnosti, zdroje příjmu, aktuální stav hladiny vitaminu C v populaci a metabolismus. Hlavní část práce se zabývá kofaktorovou funkcí vitaminu C a jeho antioxidativními a prooxidativními vlastnostmi. Poslední část je věnována vlivu vitaminu C na různá onemocnění a zdraví organismu.
The role of vitamin C in the processes of the human body
Keywords: vitamin C; kofaktor; antioxidant; prooxidant; vitamin C; cofactor; antioxidant; prooxidant