Automatizované testování informačních systémů využívajících webové služby - Jetmar, Josef (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce popisuje vybrané přístupy k testování softwaru. V teoretické části je zkoumána obecná problematika testování softwaru. Důraz je kladen zejména na způsob testování webových aplikací a služeb pomocí vývojářských a uživatelských nástrojů. Poznatky o softwarovém testování jsou dále rozšířeny o možnost automatizace a způsoby jakými může být realizována. V praktické části je popsán vývoj vlastní softwarové aplikace sloužící pro otestování koncových bodů rozhraní webových služeb SOAP a aplikačního rozhraní architektury REST.
The Automated Testing of the Information Systems Based on Web Services
Keywords: automatizované testování; testování softwaru; informační systémy; webové služby; REST; SOAP; automation testing; software testing; information systems; web services; REST; SOAP