Podíl audiologické sestry na vyšetřování a na hodnocení hendikepů nemocných s nedoslýchavostí podmíněnou hlukem - Blanař, Vít (Univerzita Pardubice, 2017)
Disertační práce byla zaměřena na vyšetřování a hodnocení hendikepů nemocných s nedoslýchavostí podmíněnou hlukem z pracovního prostředí (profesní nedoslýchavost), na prevenci profesní nedoslýchavosti a na roli audiologické sestry v těchto procesech.
The role of the audiology nurse in examination and assessment of handicaps in patients suffering from occupational noise induced hearing loss
Keywords: ošetřovatelství; profesní nedoslýchavost; dotazník HHIA; primární prevence; hluk; audiometrie; nursing; occupational noise induced hearing loss; HHIA questionnaire; primary prevention; noise; audiometry.