Amfizoické volně žijící améby patogenní pro člověka - Ondráčková, Lucie (Univerzita Pardubice, 1998)
Primární amébová meningoencefalitida, granulomatózní amébová encefalitida a akantamébová keratitida jsou onemocnění vyvolaná amfizoickými volně žijícími amébami. Tyto améby se diagnostikují především barvením a kultivací.
Amphizoic free-living amoebas pathogenic for human
Keywords: primární amébová meningoencefalitida; granulomatózní amébová encefalitida; akantamébová keratitida; améby