Jak ovlivnil zápis masopustu do Reprezentativního seznamu nemateriálního kulturního dědictví lidstva organizace UNESCO život v mikroregionu Hlinecko v období masopustu? - Košinová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá masopustními obchůzkami v oblasti mikroregionu Hlinecko. Tyto obchůzky byly zapsány na list nemateriálního kulturního dědictví lidstva organizace UNESCO. Práce řeší to, jak tato skutečnost ovlivnila život v dané lokalitě, jaké změny díky ní nastaly. Práce zároveň přibližuje čtenáři masopustní obchůzky a jejich funkce.
Impact of the registration Shrovetide on the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity by UNESCO life in the microregion Hlinecko during Shrovetide?
Keywords: UNESCO; masopustní obchůzky; masky; tradice; změny; UNESCO; carnival processions; masks; traditions; changes