Dopady změn reprodukčního práva na sociální status ženy - Svobodová, Klára (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce je zaměřena na opresi ženských práv v souvislosti se změnami reprodukčního práva. Cílem je zjistit, jaké dopady má interpretace reprodukčního práva, jeho úpravy a změny na postavení žen ve společnosti a jejich psychiku. Práce zkoumá různé pohledy a názory odborníků a členů neziskových organizací. Analyzuje dokumenty o sociálních a psychických dopadech žen, zapříčiněné interpretací, úpravami a změnami reprodukčního práva.
The impacts of reproductive rights on women´s social status
Keywords: reprodukční práva; sociální status; potrat; stigma; psychické problémy; reproductive rights; social status; abortion; stigma; mental health problems