Úloha státní správy a samosprávy v otázce ochrany zvířat v České republice (Pardubický kraj) - Hnátová, Erika (Univerzita Pardubice, 2010)
Tématem bakalářské práce je úloha veřejné správy v otázce ochrany zvířat v České republice. Cílem práce je poskytnout ucelený pohled na problematiku ochrany práv zvířat. V teoretické části je popsán legislativní rámec, úloha orgánů veřejné správy a jsou zde zmíněny také organizace specializující se na ochranu zvířat, které působí v České republice. Praktická část, zaměřená na městské (obecní) a soukromé útulky pro opuštěné psy, poskytuje přehled a porovnání kapacitních, personálních a finančních podmínek v jednotlivých zařízeních v rámci Pardubického kraje.
The role of the government and self-government in the issue of animal protection in the Czech Republic (the region of Pardubice)
Keywords: práva zvířat; Ochrana zvířat; útulky; Neziskové organizace; Pardubice; animal rights; Animal protection; shelters; nonprofit organizations