Laboratorní vyšetření klinických vzorků na přítomnost bakterií rodu Mycobacterium - Kvardová, Petra (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na základní morfologii rodu Mycobacterium, jejich rozdělení a patogenitu. Popisuje klinicky významné mykobakterie. Dále práce obsahuje druhy materiálu, jeho zpracování a metody diagnostiky. Rovněž stručně popisuje terapii, prevenci a výskyt TBC v ČR v roce 2017 a 2018.
Detection of the genus Mycobacterium in Clinical Samples
Keywords: Mykobakterie; tuberkulóza; diagnostika; kultivace; mikroskopie; Mycobacteria; tuberculosis; diagnostics; cultivation; microscopy