Přeplnění vzdušného prostoru České republiky - Hlavsová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce analyzuje nárůst letového provozu České republiky a Evropy. Zaměřuje se na kroky vedoucí ke zvyšování kapacity vzdušného prostoru při zachování vysoké úrovně bezpečnosti s cílem národní integrace a mezinárodní spolupráce.
Tha congested airspace of the Czech republic
Keywords: airspace; capacity; permeability; air traffic control; Air transport; vzdušný prostor; kapacita; propustnost; řízení letového provozu; Letecká doprava