Racionalizace provozu trati Hradec Králové - Turnov - Kraus, Josef (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá racionalizací provozu trati Hradec Králové - Turnov. Jako řešení navrhuji instalaci zabezpečovacího zařízení ESA - 33, provedení radiofikace, kolejové úpravy ve stanicích a rekonstrukci přejezdových zabezpečovacích zařízení. Realizace těchto opatření vede ke snížení počtu zaměstnanců a také ke zvýšení bezpečnosti cestujících. V návrhu jsou porovnány provozní intervaly po změně zabezpečovacího zařízení a je provedeno také ekonomické zhodnocení.
The racionalisation of running the railway track Hradec Králové - Turnov
Keywords: racionalizace; zabezpečovací zařízení; provozní intervaly; racionalisation; security systems; traffic periods