Vztahy mladých dospělých s rodiči po ukončení společného soužití - Kalabisová, Kamila (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je věnována vztahům mladých dospělých s rodiči po odchodu ze společného bydlení. Teoretická část je zaměřena na související témata jako vývojová období, v nichž k odchodu od rodičů nejčastěji dochází a shrnuje možné činitele ukončení společného soužití i faktory, jež mohou ovlivnit načasování tohoto životního kroku. V práci je dále srovnán průměrný věk, ve kterém mladí lidé opouští domov rodičů v České republice a dalších zemích Evropské unie. Věnuje se také představám pubescentů o časování jejich budoucího ochodu od rodičů.
Relationships between Young Adults and Parents after the End of Coexistence
Keywords: vztahy; rodiče; společné soužití; dospělost; relationships; parents; cohabitation; adulthood