Měření kvality v civilní letecké dopravě - Nikolaš, Dominik (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na oblast kvality v letecké dopravě. První část práce byla věnována obecné charakteristice kvality obchodních společností v letecké dopravě a mezinárodních organizací v civilním letectví. Kde se posléze analyzují evropské předpisy a standardy související s mezinárodním civilním letectvím. Ve druhé části byly popsány vybrané ukazatele kvality letišť a ŘLP, které ji ovlivňují značnou mírou.Třetí část se zabývá analýzou služeb poskytovaných na letištích a poskytovateli řízení letového provozu za pomoc i multikriteriální analýzy.Závěr práce spočívá v zhodnocení dat nasazených systémů hodnocení kvality v letecké dopravě v ČR u provozovatelů řízení letového provozu a letišť. Z výsledků plynou navrhovaná zlepšení.
Measurement of quality in air transport
Keywords: kvalita služeb; air transport; letecká doprava; předpisy; standardy; quality of service; regulations; standards