Bezpečnost mobilních zařízení - Hrdlička, Aleš (Univerzita Pardubice, 2017)
Mezi nepostradatelné pracovní nástroje současné doby patří chytré mobilní telefony a tablety. Umožňují nám rychlejší a efektivnější komunikaci a mobilní přístup k informacím. V současné době tato zařízení nahrazují do značné míry dříve nezbytné osobní počítače. Proto i u těchto mobilních zařízení, stejně tak jako u počítačů a notebooků, je vhodné zajistit bezpečnost a ochranu uživatele, určit správný způsob, jak zařízení nastavit, jak zabezpečit zařízení proti neoprávněnému vstupu, nebo přístupu jiných uživatelů prostřednictvím sítě nebo aplikací.
Mobile device security
Keywords: mobilní zařízení; bezpečnost; operační systém; firmware; mobile device; security; operating system; firmware