Zdaňování příjmů obchodních společností a jejich společníků - Vocelková, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je věnována zdaňování příjmů obchodních společností a jejich společníků v České republice. Je zaměřena na charakteristiku jednotlivých typů obchodních společností a popisuje teoretický přístup k zdanění obchodních společností a jejich společníků. Zabývá se aplikací problematiky na konkrétních případech, tzn. na společnost s ručením omezeným a veřejnou obchodní společnost. Závěr práce je věnován zhodnocení daňového zatížení společnosti s ručením omezeným, veřejné obchodní společnosti a jejich společníků.
Taxation of business companies and their copartners incomes
Keywords: daň z příjmu; právnické osoby; fyzické osoby; obchodní společnosti; společnosti s ručením omezeným; veřejné obchodní společnosti; společníci; income tax; legal persons; individual persons; business companies; limited liability companies; public business companies; partners