Novelizace krizového zákona - Koleňák, Ivan; Miklós, Daniel; Rosinová, Marika (Univerzita Pardubice, 2011)
Zhodnocení deseti let platnosti tzv. krizové legislativy. Zdůvodnění potřeby novelizace krizového zákona (zapracování Směrnice Rady Evropské unie o určování a označování evropských kritických infrastruktur a posuzování potřeby zvýšit jejich ochranu do právního řádu české republiky, vytvoření podmínek pro řešení problematiky kritické infrastruktury na národní úrovni a úprava nejasných vztahů a kompetencí v oblasti krizového řízení na krajské a obecní úrovni). Průběh legislativního procesu a stručný obsah novely krizového zákona, novely nařízení vlády $. 462/2000 Sb. a nově přijatého nařízení vlády ke stanovení průřezových a odvětvových kritérií pro určování prvků kritické infrastruktury.
Keywords: krizový zákon; krizové řízení; novelizace; legislativa; krizový stav; krizová situace; kritická infrastruktura