Kompetence vybraných nelékařský zdravotnických pracovníků a jejich dodržování v praxi - Melicharová, Simona (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou odborných kompetencí vybraných nelékařských zdravotnických pracovníků, konkrétně všeobecných, praktických sester a zdravotnických záchranářů. Teoretická část práce se věnuje vymezení pojmu kompetence, legislativnímu rámci a vzdělávacím požadavkům souvisejícím s výkonem těchto profesí. Praktická část je zaměřena na zjištění, zda a z jakých důvodů dochází k překračování stanovených kompetencí v praxi. Práce poukazuje na dopady personálního nedostatku a pracovního zatížení na každodenní výkon NLZP.
Competencies of selected non-medical healthcare professionals and their adherence in practice
Keywords: kompetence; nelékařský zdravotnický pracovník; vzdělávání; všeobecná sestra; zdravotnický záchranář; praktická sestra; competency; non-medical healthcare professional; education; general nurse paramedic; practical nurse