Český a evropský ombudsman jako ochránci před špatnou správou - Bendová, Martina (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá činností evropského a českého ombudsmana. Jejím cílem je porovnání aktivit obou veřejných ochránců práv s důrazem na rozlišování mezi dobrou a špatnou správní praxí. Poslední část se zaměřuje na analýzu vybraných případů.
Ombudsman in the EU and in the Czech Republic - protection against maladministration
Keywords: ombudsman; veřejný ochránce práv; lidská práva; dobrá správa; veřejná správa; ombudsman; human rights; good administration; public administration