Výběr vhodného formátu pro videoinformace v multimediálních systémech - Řehák, Ivan (Univerzita Pardubice, 2004)
Tato diplomová práce se zaměřuje n aoblast zpracování videosouborů coby videovýstupů z digitálních fotoaparátů. Jsou vysvětleny pojmy barva, barevné modely, snímek a další obrazové parametry. dále též oblast kódování a dekódování vide včetně jednotlivých videokodeků, od prvotních až po nejnovější. Cílem je podat též návod pro komprimaci videosouborů a užití jednotlivých formátů podle vhodnosti.
Selection of a convenient format for videoinformation in the multimedia systems
Keywords: videotechnika; komprimace dat; kodeky; barevné testy; multimediální systémy