Zlepšení provozování dopravy ve firmě MAREK spedition s.r.o. - Zajíček, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá provozováním dopravy ve firmě MAREK spedition s.r.o. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola obsahuje základní pojmy, mezinárodní úmluvy a legislativní normy platné v silniční dopravě. Druhá kapitola se zaměřuje na představení společnosti MAREK spedition s.r.o. a analýzu současného stavu přepravy zásilek. Závěrečná část hodnotí stav společnosti pomocí SWOT analýzy. Na základě této analýzy jsou vyvozeny optimalizační návrhy a opatření ke zlepšení provozování.
Improvement of transportation in MAREK spedition s.r.o.
Keywords: nákladní silniční doprava; speditér; SWOT analýza; optimalizace; truck transportation; forwarding agent; SWOT analysis; optimization