Vliv antioxidantů na bázi terpenů na vlastnosti oxopolymeračně zasychajících nátěrových hmot - Čábela, Vít (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem této bakalářské práce byl výzkum antioxidačních vlastností vybraných monoterpenů pro jejich použití v oblasti alkydových pryskyřic. Práce byla prováděna na modelovém alkydu CHSK-ALKYD S621-W60, který je modifikován vyššími mastnými kyselinami pocházející ze sójového oleje. U připravených modelových vzorků nátěrových hmot byla měřená viskozita, doba zasychání nátěru filmu a povrchová tvrdost
The effect of terpene-based antioxidants on the properties of oxopolymerically drying coatings
Keywords: alkydové pryskyřice; terpeny; autoxidační mechanismus; antioxidant; alkyd resins; terpenes; autoxidative mechanism; antioxidant