Kapková zkouška motorových olejů - Kamenický, Martin (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je věnována ověření možnosti aplikace kapkové zkoušky při provozním hodnocení stupně opotřebení motorových olejů, rozšíření metodiky zkoušky o kvantifikaci hodnocení barevného odstínu vytvořených obrazců a srovnání závěrů z hodnocení výsledků získaných při kapkových zkouškách jednotlivých vzorků různých druhů olejů s výsledky dříve provedených zkoušek (zejména analýzy prostřednictvím infračervené spektroskopie).
Blotter spot test of engine oils
Keywords: kapkové zkoušky; motorové oleje; blotter spot tests; motor oils