Vliv zvyšování spolehlivosti na náklady životního cyklu elektronických zabezpečovacích zařízení - Kejzlar, Milan (Univerzita Pardubice, 1996)
Po vysvětlení pojmu "náklady na životní cyklus" (LCC) je věnována pozornost souvislosti mezi pořizovacími, provozními náklady a úrovní spolehlivostí. Na konkrétním příkladu je uvedeno stanovení optimální hodnoty střední doby mezi poruchami pomocí maximálního rozdílu mezi ekonomickými přínosy a cenou jednoho typu zabezpečovacího zařízení.
Effect of higher reliability on life cycle cost upon electronic signalling systems
Einfluss der höheren Zuverlässigkeit an LCC der elektronischen Sicherungssysteme