NOC a NIC klasifikace u klientů s ošetřovatelským problémem Riziko porušení kožní integrity - Stefanová, Petra (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato diplomová práce je rozdělena na tři části - teoretickou, výzkumnou a část "diskuse". V teoretické části se práce zabývá standardizovanými ošetřovatelskými terminologiemi, zejména NANDA - International, NOC a NIC klasifikacemi. Výzkumná část je věnována analýze, prezentaci a zhodnocení dat získaných při aplikaci NOC a NIC klasifikací ve vztahu k ošetřovatelské diagnóze Riziko porušení kožní integrity (00047) v klinické praxi.
NOC and NIC classifications in clients with problem Risk for impaired skin integrity
Keywords: standardizované ošetřovatelské terminologie; NANDA - International; NOC; Nursing Outcomes Classification; NIC; Nursing Interventions Classification; riziko porušení kožní integrity; standardized nursing nomenclature; NANDA - International; NOC; Nursing Outcomes Classification; NIC; Nursing Interventions Classification; risk for impaired skin integrity