Skupinové vyučování a jeho didaktický přínos - Hegrová, Dagmar (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce naznačuje, že skupinové vyučování může být efektivní za nezbytných podmínek, jak ze strany učitele (teoretická připravenost, trpělivost, výběr vhodných úkolů, tvorba skupin, řízení vyučovacího procesu), tak ze strany žáků (dostatečná připravenost).
Keywords: pedagogika; skupinové vyučování; skupinová práce; experiment; laboratorní práce; chemie