Přeprava nebezpečných věcí kombinovanou dopravou - Krátký, Luděk (Univerzita Pardubice, 2008)
Cílem práce je vytvořit ucelený přehled informací týkající se přepravy nebezpečných věcí v kombinované dopravě a možnosti jejich zlepšení. První kapitola se zabívá legislativou a základními podmínkami vztahující se k kombinované přepravě nebezpečných věcí. Druhá kapitola se zaměřuje na jednotlivé systémy kombinované přepravy, které mohou být využity při přepravě nebezpečných věcí. Dále jsou zde uvedeny informace o aktuálním stavu jejich provozování v České republice a možnosti jejich zlepšení. Ve třetí kapitole jesou uvedeny nové technologie, které se využívají nebo mohou být využity v kombinováné přepravě nebezpečných věcí. Současně jsou zde uvedeny přínosy a problémy těchto technologií, které mohou nastat při použití v intermodální přepravě.
Transportation of dangerous goods via combinied transport
Keywords: přepravní jednotky; nebezpečné zboží