Počáteční etapy budování průmyslu na pardubicku - Vítková, Hana (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka se v práci zabývá obdobím průmyslové revoluce ve světě, v českých zemí a pardubickém regionu.
The first periods of the industrial development in the region of Pardubice
Keywords: průmyslová revoluce; Pardubice; firmy; Železnice