Rizikové faktory tvorby strategických rozvojových dokumentů s důrazem na analytickou část dokumentu - Nováková, Jana (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce je zaměřena na proces tvorby strategických plánů – jejich analytickou část. V teoretické části práce je charakterizován proces strategického plánování a dále struktura analytické části a zdroje dat vzhledem k jednotlivým metodám a přístupům. V závěru první části jsou shrnuty klady a zápory jednotlivých metod a přístupů a je navržena optimální strukturu dat analýzy území. Praktická část této diplomové práce pojednává o „Analýze území mikroregionu Novobydžovska‘‘. Je zde popsán proces tvorby analýzy území a rozebrána její struktura a obsah. Na základě teoretických poznatků jsou zdůrazněny rizika tvorby analýzy území a k zajištění větší komplexnosti je navržena úprava struktury dat.
Creation risk factors of strategic developed documents consequent on the analysing part of the document
Keywords: Strategic Planning; strategic plans; region analysis; microregions; Local Agenda 21; strategické plánování; strategické plány; analýza území; mikroregiony; Místní Agenda 21