Projektové vyučování - Chourová, Martina (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato závěrečná práce je zaměřena na problematiku projektového vyučování. V teoretické části práce je popsán vývoj projektového vyučování, jeho charakteristika, jaké typy projektů lze vytvářet a jakým postupem. Je zde zmíněna úloha učitele při projektové výuce, nutnost existence mezipředmětových vztahů a shrnut význam projektů. Část praktická se zabývá podmínkami pro projektové vyučování na konkrétní střední škole a zejména rozpracovává náměty na projekty využitelné v rámci předmětů ekonomického zaměření.
Keywords: projektové vyučování; projekty; pedagogika; didaktika