Posouzení libosti pachů u dětí - Boughen, Irena (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zaměřuje na posouzení libosti pachů pomocí dvou subjektivních olfaktometrických testů (U - Sniff a NTOP testem) ve vybrané věkové skupině, a to u dětí ve věku 11 - 12 let. Dále pak na porovnávání výsledků stejných testů s kontrolní skupinou dětí mladšího věku (6 - 7 let). Práce si klade za cíl vyšetřit schopnost identifikace pachů a zjistit intenzitu libosti pachů pomocí U - Sniff testu. Dále pak je cílem zjištění rozdílu bodového zisku v čichovém testu U - Sniff u dětí věkové skupiny 6 - 7 let a 11 - 12 let.
Assessment of odor pleasantness in children
Keywords: libost pachů; subjektivní olfaktometrie; čich; dětský věk; odors pleasantness; subjective olfaktometry; olfaction; chlidhood