Spolupráce univerzit a podnikatelského sektoru - Bakalíková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá formami spolupráce mezi vybranými podniky a univerzitami v České republice. První část práce definuje základní pojmy, které s tématem souvisí. Praktická část je rozdělena na dvě části dle zvolených podnikatelských subjektů. Nejprve jsou vždy uvedeny obecné informace o společnostech, jejich historický vývoj i současný stav podniku. Dále jsou vymezeny jednotlivé formy spolupráce, jejich využití, cíle i finanční náročnost.
The cooperation of universities and the business sector in the Czech Republic
Keywords: Spolupráce; univerzity; vzdělání; podnikatelské subjekty; společnosti; Cooperation; Universities; Education; business entities; companies