Čerpání státních dotací poskytovaných prostřednictvím kraje - Velinská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá poskytováním státních dotací obcím prostřednictvím Pardubického kraje. Cílem je analyzovat strukturu a objem tzv. průtokových dotací v období let 2008 - 2012 a zhodnotit efektivnost způsobu jejich poskytování. Provedením analýz, vyčíslením vybraných nákladů a následnou komparací bude možné zhodnotit efektivnost možných variant způsobu poskytování průtokových dotací.
Use of the State Grants Provided by the Regional Office
Keywords: Státní dotace; peněžní transfer; územně samosprávný celek; State grants; financial transfer; municipality