Vnímání televizní reklamy vysokoškolskou mládeží - Daňková, Aneta (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato práce se ve své teoretické části zabývá především působením reklamy na populaci a to z hlediska cílů reklamy a následné reakce těch, kterým je reklama určena. Dále ukazuje jakou roli pro reklamu hrají masová média, především televize. V neposlední řadě nás seznamuje mimo sociologického pohledu na reklamu, také s psychologickým pojetím účinků reklamy. Je tedy zřejmé, že tato část práce působí jako informační podklad pro následnou empirickou část. Podstatně větší pozornost je v práci věnována výzkumu, který je zaměřen na skupinu studentů Univerzity Pardubice. Jeho pomocí se tak dovídáme, jak právě oni televizi a televizní reklamu vnímají.
Higher education students´perspective on TV advertising
Keywords: televizní reklama; masová média; propaganda; prostředky přesvědčování; účinky reklamy; television advertising; mass media; publicity campaign; resources of persuasion; effects of advertising