Faktory ovlivňující účinnost fotokatalýzy - Sudakova, Daria (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce je literární rešerší na téma faktory ovlivňující účinnost fotokatalýzy. Je zde uvedeno využití fotokatalytické degradace za přítomnosti oxidu titaničitého jako katalyzátoru pro odstraňováni znečisťujících látek. Jsou popsány hlavní faktory ovlivňující průběh a účinnost fotokatalytické degradace, dále jsou v práci uvedeny způsoby použití fotokatalýzy v praxi.
Factors affecting the photocatalytysis
Keywords: fotokatalýza; oxid titaničitý; fotokatalytická degradace; organické polutanty; photocatalysis; organic pollutants; titanium oxide; photocatalytic degradation