Možnosti využití lihovarských výpalků - Součková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem práce je popsat problematiku využití odpadů z výroby ethanolu - lihovarských výpalků. V práci je popsána výroba průmyslového lihu - ethanolu, suroviny, které se pro jeho výrobu používají, lihovarské výpalky, jejich složení a využití.
Application possibilities of distillery stillage
Keywords: bioethanol; výroba ethanolu; lihovarské výpalky; obilné výpalky; krmivo; hnojivo; chemické zpracování; spalování; bioplyn; bioethanol; ethanol production; destillery slop; grain stillage; feed; manure; chemical treatment; incineration; biogas