Pojistný trh v oblasti bankopojištění - Ryšavý, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zaměřuje na charakteristiku bankopojištění, jeho negativních a pozitivních stránek, upravující legislativu a způsob zavádění v ČR a v EU. Dále se zabývá vývojem a trendy v oblasti bankopojištění. Následně analyzuje konkrétní situace třech největších bank v ČR a jejich spolupráce s příslušnými pojišťovnami. V poslední kapitole jsou popsány a navrhnuty přístupy vedoucí k úspěšnému bankopojištění a autorův názor na danou problematiku.
Insurance market in bancassurance
Keywords: bankovnictví; pojišťovnictví; pojistné trhy; bankopojištění; pojištění; banking; insurance; insurance markets; bancassurance