Pohled absolventů na bakalářské studium a jejich uplatnění - Vlčková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato práce obsahuje část teoretickou a praktickou. V teoretické části se zaměřuji na historii vzdělávání v ošetřovatelství, na role a kompetence zdravotních sester. Ve výzkumné části se snažím shrnout odpovědi sester s vysokoškolským vzděláním na otázky v dotazníku. Následně jejich označené možnosti posuzuji a slouží mi k potvrzení či vyvrácení mnou předem daných hypotéz.
The view of graduates on bachelor education and their employment
Keywords: historie ošetřovatelství; Vzdělávání; sestry bakalářky; kompetence sester; history od nursing; Education; nurses - bachelors; competences of nurses