Tradice postavení žen na trhu práce - Holečková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2009)
Cílem bakalářské práce je v teoretické části ve zkratce představit institucionální ekonomii a instituce, které mají vliv na praktickou část této práce. Praktická část práce se zabývá postavením žen ve společnosti a především na trhu práce a jak se toto postavení vyvíjelo až do dnešní doby. U současné doby popisuje největší překážky, se kterými se dnes ženy na pracovním trhu potýkají a nastiňuje možná řešení.
Tradition of position of women in the labour market
Keywords: institutional economics; traditions; Labour Market; women; history; institucionální ekonomie; tradice; Trh práce; ženy; historie