Investování do akcií technologických společností - Vaněk, Jakub (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá investováním do akcií technologických společností. V teoretické části jsou popsány akciové trhy, druhy akcií a akciových trhů, dále je zde uveden význam burz cenných papírů, účastníků obchodů a dividend. Praktická část se skládá ze tří modelových příkladů, které jsou vyhodnoceny z hlediska času. Dále jsou tyto příklady investování porovnány a analyzovány. Na závěr je sepsáno doporučení pro investory.
Investing in shares of technology companies
Keywords: akcie; investování; dividenda; burza; technologické společnosti; shares; investing; dividend; stock exchange; technology companies