Zpracování signálu u multipozičních radiových systémů - Trkal, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá problematikou a metodami rozlišení radiových elektromagnetických signálů přicházejících z různých směrů v elevaci, dopadajících na anténu pasivního radiolokátoru. Je popsán souhrn nejznámějších metod používaných u současných radiových systémů. U jednotlivých metod jsou shrnuty jejich vlastnosti, výhody, nevýhody a podmínky použitelnosti. Vlastnosti metod jsou demonstrovány s využitím řady obrázků, které byly vytvořeny pomocí počítačových simulací.
Signal processing in multiposition radar systems
Keywords: antény; radarové systémy; signály; statistické metody