Monokrystaly Sb2Te3 a Bi2Te3 s příměsí atomů stříbra - Klichová, Iva (Univerzita Pardubice, 1995)
Z prvků polovodičové čistoty byly modifikovanou Bridgmanovou metodou připraveny krystaly Bi2Te3 a Sb2Te3. Vzorky krystalů byly charakterizovány stanovením mřížkových parametrů, měřením teplotních závislostí Hallovy konstanty, elektrické vodivosti, Seebeckova koeficientu a stanovením reflexních spekter a propustnosti v infračervené oblasti.
Single crystals of Sb2Te3 and Bi2Te3 doped with Ag atoms
Keywords: Hallova konstanta; Seebeckův koeficient; elektrická vodivost; bismut; antimon